Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Prostituate în centrul Chişinăului

Prostituate în centrul Chişinăului

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Departamentului de poliție al MAI au contracarat activitatea unei filiere de proxeneți specializate în recrutarea femeilor moldovence în scopul practicării prostituției.

În urma unei informații operative, oamenii legii au documentat activitatea rețelei timp de 6 luni. Grație investigațiilor desfășurate, au fost identificate patru femei, cu vârsta cuprinsă între 26 și 36 de ani. Potrivit cercetărilor polițienești, acestea racolau tinere din raioanele țării și le exploatau sexual. Pentru realizarea scopului său criminal, grupul a închiriat mai multe apartamente, în diferite sectoare ale capitalei și au plasat anunțuri în ziare de specialitate în anunţuri.
Cercetările forțelor de ordine au stabilit că, grupul racola tinere din zonele rurale ale țării, țintind fete ce provin din familii social vulnerabile, cu vârste cuprinse între 18 și 27 ani. Inițial acestora le era promis un serviciu decent, însă, după ce locuiau o perioada de timp în apartamentele închiriate, erau anunțate despre rolul său real. Motivul pentru care acestea erau impuse să se prostituieze erau datoriile exagerate pentru trai, hrană și haine. Astfel, rambursarea se făcea în servicii intime. Pentru o oră de sex, fiecare client achita câte 500-600 lei. În majoritatea cazurilor niciun procent din sumă nu ajungeau pe mâna fetelor.

În urma cercetărilor au fost indentificate nouă victime, iar cele patru femei suspecte sunt cercetate penal în baza indicilor prevăzuți de art. 165 al. 2 Cod Penal al RM „Trafic de ființe umane”, art. 220 al. 2 Cod Penal „Proxenitsm”.
Investgațiile continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a tuturor circumstanțelor acestei fărădelegi.